• Αρχή

BAKER - Φωτογραφικό Υλικό 2/2

1. HORECA
Το Τμήμα Επισιτιστικών Τεχνών και Εστίασης, μέσα στα πλαίσια της συνεχούς προβολής και περεταίρω δικτύωσης με επαγγελματικούς φορείς και εταίρους, συμμετείχε στην 20η HORECA-Gastronomia Expo 2021. Oι Σπουδαστές/τριες ανέδειξαν, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τα τρια Προγράμματα Σπουδών του Τμήματος: Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική, Μαγειρικές Τέχνες και Τέχνες Εστίασης. Η έκθεση διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου σε συνεργασία με την ΙΜΗ. Η Gastronomia Expo είναι η μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση στον τομέα ΄και πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 5 με 7 Νοεμβρίου 2021, στους χώρους της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία.

2. FOODPRINT
Το Τμήμα Επισιτιστικών Τεχνών και Εστίασης των ΜΙΕΕΚ, διοργάνωσε σειρά σεμιναρίων σε όλες τις επαρχίες (Λεμεσό, Λάρνακα, Λευκωσία, Πάφο) με θέμα την αποτελεσματικότερη διαχείριση της σπατάλης τροφίμων στις επισιτιστικές επιχειρήσεις. Τα σεμινάρια ήταν μέρος του ευρωπαϊκού έργου «LIFE - FOODPRINT» που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα σεμινάρια αποσκοπούσαν στην ευαισθητοποίηση των σπουδαστών και την ανάπτυξη στάσεων καλών πρακτικών για μείωση της σπατάλης τροφίμων στον τομέα των ξενοδοχείων, των εστιατορίων κλπ.. Επίσης, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να γνωρίσουν σημαντικά ευρήματα από την πρώτη Παγκύπρια έρευνα που έγινε στη σπατάλη των τροφίμων. Τα σεμινάρια διεξήχθησαν από τις 23 μέχρι τις 29/11/2022.



Είσοδος (κινητές συσκευές)