•  

    ΔΕΕΤΕ


    Για να συνδεθείτε στο Δίκτυο Επικοινωνίας με Εργοδότες/-τριες για Τεχνικά Επαγγέλματα πατήστε εδώ
  •  

    Ηλεκτρονική Μάθηση

    Για να συνδεθείτε με την Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Μάθησης Moodle των ΜΙΕΕΚ πατήστε εδώ

DAIRY - Ακαδημαϊκό Προσωπικό

Α/Α Ονοματεπώνυμο Προσόντα Απασχόληση Γνωστικό Αντικείμενο / Ειδικότητα Μαθήματα DAIRY CV_Gr CV_En
Λευκωσία
1 Μιχάλης Σπανός BA, Msc Πλήρης Γεωπονίας/ Επιστήμης και Τεχνολογιας Τροφίμων 0101, 0204
2 Παρπούνα Χριστιάνα BSc, MSc, PhD (cand) Πλήρης Γεωπόνος - Τεχνολόγος Τροφίμων / Ασφάλεια και Ποιότητα Τροφίμων

0103, 0301, 0403 (Θ)

3 Μιχαηλίδου Ελένη BSc, MSc, PhD (cand) Πλήρης Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων / Ασφάλεια και Υγεία στο Χώρο Εργασίας

0104, 0105, 0201, 0202, 0303,

4 Νικολάου Γιαννάκης BSc Πλήρης Τυροκόμος

0102, 0106, 0203, 0302 0403 (Ε)

5 Σταυράκης Μάριος

ΒΒΑ
ΜΒΑ
DProf (cand)

Πλήρης Διοίκηση Επιχειρήσεων/ Μάρκετιγνκ

0304, 0401

6 Κωνσταντίνου Μάριος BSc, MSc Μερική Μηχανολόγος Μηχανικός 0402

DAIRY - Περιγράμματα Μαθημάτων Προγράμματος Σπουδών

Εξάμηνο Κωδικός Μαθήματος Μάθημα Αρχείο
1 DAIRY 0101 Εισαγωγή στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων
1 DAIRY 0102 Γαλακτοπαραγωγή
1 DAIRY 0103 Χαρακτηριστικά και ιδιότητες γάλακτος
1 DAIRY 0104 Ανάλυση Γάλακτος και Γαλακτοκομικών προϊόντων
1 DAIRY 0105 Ασφάλεια και Υγεία στο Χώρο Εργασίας
1 DAIRY 0106 Εισαγωγή στο Εργαστήριο Γαλακτοκομίας - Τυροκομίας
2 DAIRY 0201 Τεχνολογία Γάλακτος
2 DAIRY 0202 Τεχνολογία Γαλακτοκομικών Προϊόντων
2 DAIRY 0203 Παρασκευή Γαλακτοκομικών Προϊόντων
2 DAIRY 0204 Υγιεινή Τροφίμων
2 DAIRY 0205 Πρακτική Εξάσκηση Ι
3 DAIRY 0301 Τυροκομία
3 DAIRY 0302 Παρασκευή τυριών
3 DAIRY 0303 Ασφάλεια Tροφίμων
3 DAIRY 0304 Μάρκετινγκ και Εμπορία Τροφίμων
3 DAIRY 0305 Πρακτική Εξάσκηση ΙΙ
4 DAIRY 0401 Επιχειρηματικότητα για αγρο-βιοτεχνικά προϊόντα
4 DAIRY 0402 Εξοπλισμός βιομηχανιών επεξεργασίας γάλακτος (Θ)
4 DAIRY 0403 Διπλωματική Εργασία

DAIRY - Μαθήματα Προγράμματος και Ώρες Διδασκαλίας

Μαθήματα Προγράμματος και Ώρες Διδασκαλίας:
Εξάμηνο Κωδικός Μαθήματος Μάθημα Ώρες
ανά Εβδομάδα
Σύνολο Ωρών Μαθήματος ανά Εξάμηνο Ποσοστό επί Συνόλου Ωρών Μαθήματος
(Θ) (Ε) (Θ) (Ε) (Θ) (Ε)
1 DAIRY 0101 Εισαγωγή στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων 4 0 56 0 100% 0%
1 DAIRY 0102 Γαλακτοπαραγωγή 4 0 56 0 100% 0%
1 DAIRY 0103 Χαρακτηριστικά και ιδιότητες γάλακτος 5 0 70 0 100% 0%
1 DAIRY 0104 Ανάλυση Γάλακτος και Γαλακτοκομικών προϊόντων 0 5 0 70 0% 100%
1 DAIRY 0105 Ασφάλεια και Υγεία στο Χώρο Εργασίας 4 (7 εβδ.) 0 28 0 100% 0%
1 DAIRY 0106 Εισαγωγή στο Εργαστήριο Γαλακτοκομίας - Τυροκομίας 0 5 (7 εβδ.) 0 35 0% 100%
2 DAIRY 0201 Τεχνολογία Γάλακτος 5 0 70 0 100% 0%
2 DAIRY 0202 Τεχνολογία Γαλακτοκομικών Προϊόντων 5 0 70 0 100% 0%
2 DAIRY 0203 Παρασκευή Γαλακτοκομικών Προϊόντων 0 10 0 140 0% 100%
2 DAIRY 0204 Υγιεινή Τροφίμων 5 0 70 0 100% 0%
2 DAIRY 0205 Πρακτική Εξάσκηση Ι 6 Εβδομάδες
3 DAIRY 0301 Τυροκομία 5 0 70 0 100% 0%
3 DAIRY 0302 Παρασκευή τυριών 0 10 0 140 0% 100%
3 DAIRY 0303 Ασφάλεια Τροφίμων 5 0 70 0 100% 0%
3 DAIRY 0304 Μάρκετινγκ και Εμπορία Τροφίμων 4 0 56 0 100% 0%
3 DAIRY 0305 Πρακτική Εξάσκηση ΙΙ 6 Εβδομάδες
4 DAIRY 0401 Επιχειρηματικότητα για αγρο-βιοτεχνικά προϊόντα 4 0 56 0 100% 0%
4 DAIRY 0402 Εξοπλισμός βιομηχανιών επεξεργασίας γάλακτος (Θ) 4 0 56 0 100% 0%
4 DAIRY 0403 Διπλωματική Εργασία 5 5 70 70 50% 50%

DAIRY - Μαθησιακοί Στόχοι Προγράμματος

Μαθησιακοί Στόχοι του Προγράμματος:
Κωδικός Μαθησιακού Στόχου Περιγραφή Μαθησιακού Στόχου
LO: 01 Εισαγωγή στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων με έμφαση στην υγιεινή παραγωγή γάλακτος, γαλακτοκομικών προϊόντων με ιδιαίτερη αναφορά στις ιδιότητες τους.
LO: 01.01 Κατανοεί βασικές έννοιες και διεργασίες στην Επ/Τεχν Τροφίμων.
LO: 01.02 Αναγνωρίζει και περιγραφεί τα χαρακτηριστικά και βασικές ιδιότητες του γάλακτος.
LO: 01.03 Διεξάγει βασικές αναλύσεις γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.
LO: 01.04 Αναγνωρίζει Μικροβιολογικούς, Χημικούς και Φυσικούς κινδύνους στα γαλακτοκομικά προϊόντα.
LO: 01.05 Περιγράφει και εφαρμόζει βασικές αρχές Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας των γαλακτοκομικών προϊόντων. 
LO: 02 Εφαρμόζει βασικές αρχές και δεξιότητες στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων  γάλακτος.
LO: 02.01 Περιγράφει τη βιοσύνθεση του γάλακτος και παράγοντες που την επηρεάζουν.
LO: 02.02 Αναγνωρίζει βασικό εξοπλισμό και διεργασίες που εμπλέκονται στην παραγωγή γάλακτος.
LO: 02.03 Είναι σε θέση να αναγνωρίσει διαφορετικές μεθόδους παραγωγής για διαφορετικά προϊόντα γάλακτος  και τρόπους αξιολόγησης ποιότητας.
LO: 02.04 Εισαγωγή στον υγειονομικό σχεδιασμό και στον βιομηχανικό σχέδιο.
LO: 02.05 Αναγνωρίζει τα παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα της Κύπρου.
LO: 02.06 Παρασκευάζει προϊόντα γάλακτος.
LO: 02.07 Κατανοεί τις ιδιαιτερότητες της εμπορίας και του μάρκετινγκ διαφορετικών γαλακτοκομικών προϊόντων.
LO: 02.08 Αναγνωρίζει ιδιαιτερότητες προβλήματα και ευκαιρίες στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο στη Κύπρο.
LO: 02.09 Κατανοεί τις εξαγωγικές προοπτικές στην Ευρωπαϊκή Αγορά και Τρίτες Χώρες.
LO: 03 Εφαρμόζει ειδικές δεξιότητες στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων και σχεδιάζει συστήματα ασφάλειας και ποιότητας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.
LO: 03.01 Αναγνωρίζει τα βασικά χαρακτηριστικά των διαφορετικών ειδών τυριού.
LO: 03.02 Γνωρίζει τον εξοπλισμό και τις διεργασίες τυροκόμησης.
LO: 03.03 Γνωρίζει τις Α’ ύλες  (εκτός γάλακτος) που απαιτούνται στην τυρόκομηση.
LO: 03.04 Παρασκευάζει διαφορετικά είδη τυριών.
LO: 03.05 Αξιολογεί οργανοληπτικά διαφορετικά είδη τυριών.
LO: 03.06 Αναγνωρίζει την επίδραση της ποιότητας του γάλακτος στην τυροκόμηση.
LO: 03.07 Αναγνωρίζει την επίδραση κτηνοτροφικών συστημάτων, γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων στην ποιότητα και στη ποσότητα παραγόμενου γάλακτος.
LO: 03.08 Αναγνωρίζει και εφαρμόζει τις 7 αρχές HACCP.
LO: 03.09 Τηρεί τους απαιτούμενους, από την εθνική και διεθνή νομοθεσία, κανονισμούς και οδηγίες που αφορούν γαλακτοκομικά προϊόντα.
LO: 03.10 Σχεδιάζει και υλοποίει ανάλυση επικινδυνότητας για γαλακτοκομικά προϊόντα.
LO: 04 Κατανοεί την σημασία της επιχειρηματικότητας στο αγροβιομηχανικό τομέα και ιδιαίτερα στη γαλακτοβιομηχανία της Κύπρου.
LO: 04.01 Κατανοεί την οργανωτική δομή των επιχειρήσεων.
LO: 04.02 Αναγνωρίζει την σημασία του στρατηγικού σχεδιασμού και του καθορισμού στόχων.
LO: 04.03 Κατανοεί το επιχειρηματικό μίκρο και μάκρο-περιβάλλον.
LO: 04.04 Τηρεί τους κανόνες συντήρησης εξοπλισμού και εγκαταστάσεων και εφαρμόζει πρόγραμμα προληπτικής συντήρησης.
LO: 04.05 Αναγνωρίζει τη  σημασία του σωστού πειραματικού σχεδιασμού στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας και στη δημιουργία νέων προϊόντων.
LO: 04.06 Οργανώνει την παραγωγή και εποπτεύει τις διαδικασίες ελέγχου.

DAIRY - Προσδοκώμενα Μαθησιακά Αποτελέσματα

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος ο/η σπουδαστής/-ρια θα είναι σε θέση:
  • Να αντιληφθεί τους βασικούς κανόνες της πρωτογενούς παραγωγής γάλακτος.
  • Να κατανοήσει τις βασικές φυσικοχημικές και μικροβιολογικές ιδιότητες του γάλακτος.
  • Να παράγει παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά και να εκτεθεί σε νέες τεχνολογίες παραγωγής.
  • Να διενεργεί ελέγχους ποιότητας στο γάλα και τα προϊόντα του.
  • Να ενημερωθεί για την υφιστάμενη Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και τους Κανονισμούς που διέπουν την υγιεινή και ασφάλεια, καθώς επίσης για τη σήμανση των γαλακτοκομικών προϊόντων.
  • Να αντιλαμβάνονται τη σημασία της επιχειρηματικότητας και του μάρκετινγκ (branding) στην εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων.
  • 1
  • 2

Είσοδος (κινητές συσκευές)