CyGraduates πληροφορίες (εδώ) |
||
Συμπλήρωση ερωτηματολογίου (εδώ) |
DAIRY - Μαθησιακοί Στόχοι Προγράμματος
Μαθησιακοί Στόχοι του Προγράμματος: | |
Κωδικός Μαθησιακού Στόχου | Περιγραφή Μαθησιακού Στόχου |
LO: 01 | Εισαγωγή στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων με έμφαση στην υγιεινή παραγωγή γάλακτος, γαλακτοκομικών προϊόντων με ιδιαίτερη αναφορά στις ιδιότητες τους. |
LO: 01.01 | Κατανοεί βασικές έννοιες και διεργασίες στην Επ/Τεχν Τροφίμων. |
LO: 01.02 | Αναγνωρίζει και περιγραφεί τα χαρακτηριστικά και βασικές ιδιότητες του γάλακτος. |
LO: 01.03 | Διεξάγει βασικές αναλύσεις γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων. |
LO: 01.04 | Αναγνωρίζει Μικροβιολογικούς, Χημικούς και Φυσικούς κινδύνους στα γαλακτοκομικά προϊόντα. |
LO: 01.05 | Περιγράφει και εφαρμόζει βασικές αρχές Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας των γαλακτοκομικών προϊόντων. |
LO: 02 | Εφαρμόζει βασικές αρχές και δεξιότητες στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων γάλακτος. |
LO: 02.01 | Περιγράφει τη βιοσύνθεση του γάλακτος και παράγοντες που την επηρεάζουν. |
LO: 02.02 | Αναγνωρίζει βασικό εξοπλισμό και διεργασίες που εμπλέκονται στην παραγωγή γάλακτος. |
LO: 02.03 | Είναι σε θέση να αναγνωρίσει διαφορετικές μεθόδους παραγωγής για διαφορετικά προϊόντα γάλακτος και τρόπους αξιολόγησης ποιότητας. |
LO: 02.04 | Εισαγωγή στον υγειονομικό σχεδιασμό και στον βιομηχανικό σχέδιο. |
LO: 02.05 | Αναγνωρίζει τα παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα της Κύπρου. |
LO: 02.06 | Παρασκευάζει προϊόντα γάλακτος. |
LO: 02.07 | Κατανοεί τις ιδιαιτερότητες της εμπορίας και του μάρκετινγκ διαφορετικών γαλακτοκομικών προϊόντων. |
LO: 02.08 | Αναγνωρίζει ιδιαιτερότητες προβλήματα και ευκαιρίες στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο στη Κύπρο. |
LO: 02.09 | Κατανοεί τις εξαγωγικές προοπτικές στην Ευρωπαϊκή Αγορά και Τρίτες Χώρες. |
LO: 03 | Εφαρμόζει ειδικές δεξιότητες στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων και σχεδιάζει συστήματα ασφάλειας και ποιότητας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων. |
LO: 03.01 | Αναγνωρίζει τα βασικά χαρακτηριστικά των διαφορετικών ειδών τυριού. |
LO: 03.02 | Γνωρίζει τον εξοπλισμό και τις διεργασίες τυροκόμησης. |
LO: 03.03 | Γνωρίζει τις Α’ ύλες (εκτός γάλακτος) που απαιτούνται στην τυρόκομηση. |
LO: 03.04 | Παρασκευάζει διαφορετικά είδη τυριών. |
LO: 03.05 | Αξιολογεί οργανοληπτικά διαφορετικά είδη τυριών. |
LO: 03.06 | Αναγνωρίζει την επίδραση της ποιότητας του γάλακτος στην τυροκόμηση. |
LO: 03.07 | Αναγνωρίζει την επίδραση κτηνοτροφικών συστημάτων, γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων στην ποιότητα και στη ποσότητα παραγόμενου γάλακτος. |
LO: 03.08 | Αναγνωρίζει και εφαρμόζει τις 7 αρχές HACCP. |
LO: 03.09 | Τηρεί τους απαιτούμενους, από την εθνική και διεθνή νομοθεσία, κανονισμούς και οδηγίες που αφορούν γαλακτοκομικά προϊόντα. |
LO: 03.10 | Σχεδιάζει και υλοποίει ανάλυση επικινδυνότητας για γαλακτοκομικά προϊόντα. |
LO: 04 | Κατανοεί την σημασία της επιχειρηματικότητας στο αγροβιομηχανικό τομέα και ιδιαίτερα στη γαλακτοβιομηχανία της Κύπρου. |
LO: 04.01 | Κατανοεί την οργανωτική δομή των επιχειρήσεων. |
LO: 04.02 | Αναγνωρίζει την σημασία του στρατηγικού σχεδιασμού και του καθορισμού στόχων. |
LO: 04.03 | Κατανοεί το επιχειρηματικό μίκρο και μάκρο-περιβάλλον. |
LO: 04.04 | Τηρεί τους κανόνες συντήρησης εξοπλισμού και εγκαταστάσεων και εφαρμόζει πρόγραμμα προληπτικής συντήρησης. |
LO: 04.05 | Αναγνωρίζει τη σημασία του σωστού πειραματικού σχεδιασμού στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας και στη δημιουργία νέων προϊόντων. |
LO: 04.06 | Οργανώνει την παραγωγή και εποπτεύει τις διαδικασίες ελέγχου. |