Με το τέλος του προγράμματος, ο/η σπουδαστής/σπουδάστρια θα είναι σε θέση:
Να ασχολείται με το συνολικό κύκλο φροντίδας των βιολογικών κηπευτικών καλλιεργειών, την ανάπτυξη των φυτών, τη συγκομιδή, τη διαλογή, τη συσκευασία των προϊόντων και την τήρηση των καλλιεργητικών αρχείων.
Να συμμετέχει στην κατασκευή και την εγκατάσταση του απαραίτητου για τις βιολογικές καλλιέργειες εξοπλισμού (θερμοκήπια) και να μεριμνά για τη συντήρησή του.
Να ενημερώνεται για τις εξελίξεις στο χώρο της εμπορίας των βιολογικών προϊόντων και να είναι σε θέση να διαχειριστεί μια μονάδα παραγωγής βιολογικών κηπευτικών προϊόντων.
Να εφαρμόζει «καθαρές» καλλιεργητικές πρακτικές με βασικό κριτήριο την προστασία του περιβάλλοντος.
Να καταστρώνει καλλιεργητικό σχέδιο για τη μετατροπή μίας συμβατικής καλλιέργειας σε βιολογική και να είναι σε θέση να ενταχθεί σε ένα σύστημα πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων.