COOK - Μαθήματα Προγράμματος και Ώρες Διδασκαλίας
Μαθήματα Προγράμματος και Ώρες Διδασκαλίας | ||||||||
Εξάμηνο | Κωδικός Μαθήματος | Μάθημα |
Ώρες
ανά Εβδομάδα |
Σύνολο Ωρών Μαθήματος ανά Εξάμηνο | Ποσοστό επί Συνόλου Ωρών Μαθήματος | |||
(Θ) | (Ε) | (Θ) | (Ε) | (Θ) | (Ε) | |||
1 | COOK 0101 | Υγιεινή Τροφίμων | 2 | 28 | 8% | |||
1 | COOK 0102 | Τεχνολογία Υλικών | 2 | 28 | 8% | |||
1 | COOK 0103 | Διαδικασίες Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών | 2 | 28 | 8% | |||
1 | COOK 0104 | Βασικές Υπολογιστικές Εφαρμογές σε Εστιατόρια | 2 | 28 | 8% | |||
1 | COOK 0105 | Μαγειρική Ι | 15 | 210 | 68% | |||
2 | COOK 0201 | Βασικές Αρχές Κοστολόγησης | 2 | 28 | 8% | |||
2 | COOK 0202 | Εισαγωγή στην Τεχνολογία Τροφίμων | 2 | 28 | 8% | |||
2 | COOK 0203 | Σχεδιασμός Υποδομών Εστιατορίου και Κουζίνας | 2 | 28 | 8% | |||
2 | COOK 0204 | Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Εδεσματολογίου | 2 | 28 | 8% | |||
2 | COOK 0205 | Μαγειρική ΙΙ | 15 | 210 | 68% | |||
2 | COOK 0206 | Πρακτική Κατάρτιση Ι | ||||||
3 | COOK 0301 | Επιχειρηματικότητα | 2 | 28 | 8% | |||
3 | COOK 0302 | Οργάνωση και Διοίκηση Εστιατορίου και Κουζίνας | 2 | 28 | 8% | |||
3 | COOK 0303 | Ασφάλεια Τροφίμων | 2 | 28 | 8% | |||
3 | COOK 0304 | Εξυπηρέτηση Πελατών και Επικοινωνία | 2 | 28 | 8% | |||
3 | COOK 0305 | Μαγειρική ΙΙΙ | 10 | 140 | 43% | |||
3 | COOK 0306 | Εισαγωγή στην Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική | 5 | 70 | 25% | |||
4 | COOK 0401 | Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού και Εποπτικές Ικανότητες | 2 | 28 | 8% | |||
4 | COOK 0402 | Βασικές Αρχές Μάρκετινγκ | 2 | 28 | 8% | |||
4 | COOK 0403 | Διαχείριση Λειτουργιών Εστιατορίου | 2 | 28 | 8% | |||
4 | COOK 0404 | Εισαγωγή στις Λογιστικές και Οικονομικές Καταστάσεις Εστιατορίων | 2 | 28 | 8% | |||
4 | COOK 0405 | Μαγειρική ΙV | 15 | 210 | 68% | |||
4 | COOK 0406 | Πρακτική Κατάρτιση ΙΙ |
COOK - Μαθησιακοί Στόχοι Προγράμματος
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι σπουδαστές/τριες θα μπορούν να:- Αναπτύξουν επαγγελματικές δεξιότητες στις μαγειρικές τέχνες, τη διαχείριση της παραγωγής και της κουζίνας.
- Χειρίζονται με ασφάλεια τα τρόφιμα, αναπτύσσουν μενού και εφαρμόζουν τεχνικούς ελέγχους για την επιτυχή λειτουργία της κουζίνας.
- Εφαρμόζουν σωστά τις βασικές αρχές μαγειρέματος και παράγουν εδέσματα, λαμβάνοντας υπόψη την τεχνολογία και τη λειτουργικότητα των υλικών, της διατροφής και της επιστήμης των τροφίμων.
- Εφαρμόζουν σημαντικές έννοιες και πρότυπα που σχετίζονται με την παραγωγή και τις υπηρεσίες τροφίμων.
- Προσαρμόζονται στη μεταβαλλόμενη φύση και στις ανάγκες της επισιτιστικής βιομηχανίας.
COOK - Προσδοκώμενα Μαθησιακά Αποτελέσματα
Κωδικός | Περιγραφή |
Γνώση και Κατανόηση | |
LO: 01 | Επιλέγουν καλές πρακτικές βάσει ποιοτικών κριτηρίων κατά την εφαρμογή συνταγών των σωστών διαδικασιών, μεθόδων και τεχνικών στην παραγωγή τροφίμων. |
LO: 02 | Συνθέτουν επιχειρησιακές λειτουργίες για την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου ποιότητας προς όλους τους πελάτες, ως επαγγελματίες πρώτης γραμμής. |
LO: 03 | Αναπτύσσουν επαγγελματικές ιδέες, έννοιες και τεχνικές για την εξασφάλιση προτύπων ποιότητας υπηρεσιών και παραγωγής εδεσμάτων. |
Τεχνικές Δεξιότητες | |
LO: 04 | Εφαρμόζουν τις επαγγελματικές ικανότητες και την εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα των μαγειρικών τεχνών και των λειτουργιών μιας επισιτιστικής επιχείρησης. |
LO: 05 | Λαμβάνουν αποφάσεις και επιλύουν προβλήματα, χρησιμοποιώντας επαγγελματικές ιδέες, μεθόδους και τεχνικές για την εξασφάλιση προτύπων ποιότητας στην κουζίνα. |
LO: 06 | Αναδεικνύουν επαγγελματικές δεξιότητες και καλλιεργούν ποιοτική κουλτούρα υπηρεσιών φιλοξενίας μέσα από τα πρακτικά και θεωρητικά μαθήματα και την πρακτική κατάρτιση. |
Επαγγελματικές Ικανότητες | |
LO: 07 | Αναπτύσσουν επαγγελματικές δεξιότητες, ποιοτικά πρότυπα και κριτήρια στις μαγειρικές τέχνες που απαιτούνται για μια επιτυχή επαγγελματική αφετηρία στην επισιτιστική βιομηχανία. |
LO: 08 | Αλληλοεπιδρούν με το εργασιακό περιβάλλον και συμβάλλουν στην ποιοτική, λειτουργική και επαγγελματική κουλτούρα της επιχείρησης. |
LO: 09 | Υιοθετούν τη νέα μάθηση και αντιμετωπίζουν τις μεταβαλλόμενες συνθήκες που επηρεάζουν τις λειτουργίες μιας επισιτιστικής επιχείρησης κατά την εξυπηρέτηση των πελατών. |
COOK - Σκοπός Προγράμματος
Σκοπός του Διπλώματος στις Μαγειρικές Τέχνες είναι να εκπαιδεύσει τους/τις σπουδαστές/σπουδάστριες στις επαγγελματικές γνώσεις και τεχνικές δεξιότητες που απαιτούνται για ένα πετυχημένο ξεκίνημα καριέρας στην επισιτιστική βιομηχανία.Οι σπουδαστές/σπουδάστριες θα καταρτιστούν σε μοντέρνες και κλασσικές μεθόδους και τεχνικές που εφαρμόζονται στις μαγειρικές τέχνες.
Το πρόγραμμα εστιάζει στο γνωστικό αντικείμενο, τις δεξιότητες και τις ικανότητες που χρειάζονται για την επαγγελματική παραγωγή και παράθεση φαγητών, τη ζεστή και κρύα κουζίνα, τον τεμαχισμό και επεξεργασία υλικών, την τεχνογνωσία και τεχνολογία τροφίμων καθώς επίσης και τη διαχείριση βασικών λειτουργιών μιας επισιτιστικής μονάδας.
Οι σπουδαστές/σπουδάστριες θα αποκτήσουν μια ισορροπημένη επαγγελματική και τεχνική εκπαίδευση μέσα από τη μαθησιακή διαδικασία στην τάξη, την εκτεταμένη πρακτική εφαρμογή των γνώσεων και των δεξιοτήτων στο εργαστήριο και τη βιομηχανική κατάρτιση.
Το πρόγραμμα ακολουθεί τις τάσεις και τις ανάγκες της βιομηχανίας και τις προκλήσεις ενός αναπτυσσόμενου επαγγέλματος.
Οι σπουδαστές/σπουδάστριες θα μπορούν με επιτυχία να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, σε διάφορες επισιτιστικές επιχειρήσεις, εστιατόρια ή ξενοδοχεία.