Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι σπουδαστές/τριες θα μπορούν να:
Αναπτύξουν επαγγελματικές δεξιότητες στις μαγειρικές τέχνες, τη διαχείριση της παραγωγής και της κουζίνας.
Χειρίζονται με ασφάλεια τα τρόφιμα, αναπτύσσουν μενού και εφαρμόζουν τεχνικούς ελέγχους για την επιτυχή λειτουργία της κουζίνας.
Εφαρμόζουν σωστά τις βασικές αρχές μαγειρέματος και παράγουν εδέσματα, λαμβάνοντας υπόψη την τεχνολογία και τη λειτουργικότητα των υλικών, της διατροφής και της επιστήμης των τροφίμων.
Εφαρμόζουν σημαντικές έννοιες και πρότυπα που σχετίζονται με την παραγωγή και τις υπηρεσίες τροφίμων.
Προσαρμόζονται στη μεταβαλλόμενη φύση και στις ανάγκες της επισιτιστικής βιομηχανίας.