Με την ολοκλήρωση του προγράμματος ο/η σπουδαστής/-ρια θα είναι σε θέση:
Να αντιληφθεί τους βασικούς κανόνες της πρωτογενούς παραγωγής γάλακτος.
Να κατανοήσει τις βασικές φυσικοχημικές και μικροβιολογικές ιδιότητες του γάλακτος.
Να παράγει παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά και να εκτεθεί σε νέες
τεχνολογίες παραγωγής.
Να διενεργεί ελέγχους ποιότητας στο γάλα και τα προϊόντα του.
Να ενημερωθεί για την υφιστάμενη Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και τους Κανονισμούς που
διέπουν την υγιεινή και ασφάλεια, καθώς επίσης για τη σήμανση των γαλακτοκομικών
προϊόντων.
Να αντιλαμβάνονται τη σημασία της επιχειρηματικότητας και του μάρκετινγκ
(branding) στην εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων.