DAIRY - Μαθησιακοί Στόχοι Προγράμματος

Μαθησιακοί Στόχοι του Προγράμματος:
Κωδικός Μαθησιακού Στόχου Περιγραφή Μαθησιακού Στόχου
LO: 01 Εισαγωγή στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων με έμφαση στην υγιεινή παραγωγή γάλακτος, γαλακτοκομικών προϊόντων με ιδιαίτερη αναφορά στις ιδιότητες τους.
LO: 01.01 Κατανοεί βασικές έννοιες και διεργασίες στην Επ/Τεχν Τροφίμων.
LO: 01.02 Αναγνωρίζει και περιγραφεί τα χαρακτηριστικά και βασικές ιδιότητες του γάλακτος.
LO: 01.03 Διεξάγει βασικές αναλύσεις γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.
LO: 01.04 Αναγνωρίζει Μικροβιολογικούς, Χημικούς και Φυσικούς κινδύνους στα γαλακτοκομικά προϊόντα.
LO: 01.05 Περιγράφει και εφαρμόζει βασικές αρχές Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας των γαλακτοκομικών προϊόντων. 
LO: 02 Εφαρμόζει βασικές αρχές και δεξιότητες στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων  γάλακτος.
LO: 02.01 Περιγράφει τη βιοσύνθεση του γάλακτος και παράγοντες που την επηρεάζουν.
LO: 02.02 Αναγνωρίζει βασικό εξοπλισμό και διεργασίες που εμπλέκονται στην παραγωγή γάλακτος.
LO: 02.03 Είναι σε θέση να αναγνωρίσει διαφορετικές μεθόδους παραγωγής για διαφορετικά προϊόντα γάλακτος  και τρόπους αξιολόγησης ποιότητας.
LO: 02.04 Εισαγωγή στον υγειονομικό σχεδιασμό και στον βιομηχανικό σχέδιο.
LO: 02.05 Αναγνωρίζει τα παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα της Κύπρου.
LO: 02.06 Παρασκευάζει προϊόντα γάλακτος.
LO: 02.07 Κατανοεί τις ιδιαιτερότητες της εμπορίας και του μάρκετινγκ διαφορετικών γαλακτοκομικών προϊόντων.
LO: 02.08 Αναγνωρίζει ιδιαιτερότητες προβλήματα και ευκαιρίες στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο στη Κύπρο.
LO: 02.09 Κατανοεί τις εξαγωγικές προοπτικές στην Ευρωπαϊκή Αγορά και Τρίτες Χώρες.
LO: 03 Εφαρμόζει ειδικές δεξιότητες στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων και σχεδιάζει συστήματα ασφάλειας και ποιότητας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.
LO: 03.01 Αναγνωρίζει τα βασικά χαρακτηριστικά των διαφορετικών ειδών τυριού.
LO: 03.02 Γνωρίζει τον εξοπλισμό και τις διεργασίες τυροκόμησης.
LO: 03.03 Γνωρίζει τις Α’ ύλες  (εκτός γάλακτος) που απαιτούνται στην τυρόκομηση.
LO: 03.04 Παρασκευάζει διαφορετικά είδη τυριών.
LO: 03.05 Αξιολογεί οργανοληπτικά διαφορετικά είδη τυριών.
LO: 03.06 Αναγνωρίζει την επίδραση της ποιότητας του γάλακτος στην τυροκόμηση.
LO: 03.07 Αναγνωρίζει την επίδραση κτηνοτροφικών συστημάτων, γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων στην ποιότητα και στη ποσότητα παραγόμενου γάλακτος.
LO: 03.08 Αναγνωρίζει και εφαρμόζει τις 7 αρχές HACCP.
LO: 03.09 Τηρεί τους απαιτούμενους, από την εθνική και διεθνή νομοθεσία, κανονισμούς και οδηγίες που αφορούν γαλακτοκομικά προϊόντα.
LO: 03.10 Σχεδιάζει και υλοποίει ανάλυση επικινδυνότητας για γαλακτοκομικά προϊόντα.
LO: 04 Κατανοεί την σημασία της επιχειρηματικότητας στο αγροβιομηχανικό τομέα και ιδιαίτερα στη γαλακτοβιομηχανία της Κύπρου.
LO: 04.01 Κατανοεί την οργανωτική δομή των επιχειρήσεων.
LO: 04.02 Αναγνωρίζει την σημασία του στρατηγικού σχεδιασμού και του καθορισμού στόχων.
LO: 04.03 Κατανοεί το επιχειρηματικό μίκρο και μάκρο-περιβάλλον.
LO: 04.04 Τηρεί τους κανόνες συντήρησης εξοπλισμού και εγκαταστάσεων και εφαρμόζει πρόγραμμα προληπτικής συντήρησης.
LO: 04.05 Αναγνωρίζει τη  σημασία του σωστού πειραματικού σχεδιασμού στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας και στη δημιουργία νέων προϊόντων.
LO: 04.06 Οργανώνει την παραγωγή και εποπτεύει τις διαδικασίες ελέγχου.

Είσοδος (κινητές συσκευές)