REST - Σκοπός Προγράμματος
Το Πρόγραμμα «Τέχνες Εστίασης» εισάγει τους/τις σπουδαστές/τριες στις βασικές επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται στον κλάδο των μπαρ και εστιατορίων για να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.Οι σπουδαστές/τριες θα μάθουν τις σύγχρονες τεχνικές και πρακτικές παράθεσης τροφίμων και ποτών, ακολουθώντας τις τάσεις της βιομηχανίας και τις ανάγκες της αγοράς.
Το πρόγραμμα καταρτίζει τους/τις σπουδαστές/τριες στις βασικές έννοιες των υπηρεσιών εστίασης προκειμένου να μπορούν να αναλάβουν θέσεις εργασίας πρώτης γραμμής σε ένα διαφοροποιημένο και απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον ενός μπαρ ή εστιατορίου.
Ο συνδυασμός της διαδικασίας εκμάθησης στην τάξη, η εκτεταμένη πρακτική εφαρμογή στα εργαστήρια και η επαγγελματική κατάρτιση σε εστιατόρια και μπαρ, επιτρέπουν στους/στις σπουδαστές/τριες να αναπτύξουν το γνωστικό τους υπόβαθρο σε θέματα που άπτονται των λειτουργιών των εστιατορίων και μπαρ.
Ειδικότερα, θα αναπτύξουν τις επαγγελματικές ικανότητες που σχετίζονται με τις παραθέσεις τροφίμων και ποτών, τις επαγγελματικές γνώσεις στο κρασί, την παραγωγή και σερβίρισμα ποτών και κοκτέιλ, όπως επίσης και τις γνώσεις μπαρίστα. Η μοντέρνα διάρθρωση του προγράμματος ενισχύει την προοπτική απασχόλησης των αποφοίτων, προκειμένου να εισέλθουν με επιτυχία στην αγορά εργασίας και να εργαστούν σε διάφορα εστιατόρια, μπαρ ή ξενοδοχεία.