Με το τέλος του προγράμματος ο/η σπουδαστής/-τρια θα είναι σε θέση να:
Γνωρίζει τις επαγγελματικές δεξιότητες στο γνωστικό αντικείμενο και να εφαρμόζει τις σωστές διαδικασίες, μεθόδους και τεχνικές παράθεσης τροφίμων και ποτών.
Λαμβάνει αποφάσεις και επιλύει προβλήματα μέσα σε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον.
Εφαρμόζει διάφορες τεχνικές επαγγελματικής εξυπηρέτησης σε επιχειρήσεις εστιατορίων και μπαρ και προωθεί την ομαδική εργασία στον χώρο εργασίας.
Προσαρμόζεται σε διαφορετικά είδη και μεθόδους παράθεσης τροφίμων και ποτών.
Ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε διαφορετικά είδη κοινού, σκοπούς παραθέσεων και καταστάσεις σε εστιατόρια ή μπαρ.
Ενεργεί με βάση τις αξίες της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.
Αναπροσαρμόζεται στη μεταβαλλόμενη φύση και τις ανάγκες της βιομηχανίας υπηρεσιών και τις τάσεις της αγοράς.