BAKER - Περιγραφή / Προφίλ Αποφοίτου/-ης

Περιγραφή / Προφίλ Αποφοίτου/-ης

Οι απόφοιτοι του προγράμματος «Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική» θα μπορούν να εφαρμόζουν και να αξιοποιούν βασικές τεχνικές ικανότητες, επαγγελματικές δεξιότητες και γνώσεις για να αναλάβουν βασικές θέσεις εργασίας σε αρτοποιεία ή ζαχαροπλαστεία. Η εφαρμογή των γνώσεων που θα αποκομίσουν στην τάξη σε συνδιασμό με την εκτετμένη πρακτική κατάρτιση από τα εργαστηριακά μαθήματα και τη βιομηχανική εμπειρία, θα καταστίσει τους απόφοιτους ικανούς να παράγουν διάφορα είδη ψωμιών, αρτοποιημάτων και γλυκών. Επίσης, οι απόφοιτοι θα κατέχουν τις σωστές διαδικασίες, μεθόδους και τεχνικές παραγωγής σε αρτοποιεία ή ζαχαροπλαστεία. Οι δεξιότητες στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, των καθημερινών και εποπτικών λειτουργιών και της φροντίδα των πελατών θα βοηθήσουν τους απόφοιτους να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, κατανοώντας τις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς και ακολουθώντας συνάμα καλές πρακτικές στον χώρο εργασίας. Αναμένεται ότι οι απόφοιτοι θα εργοδοτηθούν σε βασικές θέσεις εργασίας σε αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία ή άλλες επισιτιστικές επιχειρήσεις.

Με το τέλος του Προγράμματος οι σπουδαστές/σπουδάστριες θα είναι σε θέση να:
  • Κατέχουν τις απαραίτητες ικανότητες και γνώσεις στη διαχείριση της υγιεινής των τροφίμων και της ασφάλειας σε αρτοποιείο ή ζαχαροπλαστείο.
  • Κατέχουν επαγγελματικές ικανότητες και τεχνικές δεξιότητες στις διαδικασίες και μεθόδους παραγωγής.
  • Καθορίζουν ποιοτικά κριτήρια σε σχέση με τη λειτουργία ενός αρτοποιείου ή ζαχαροπλαστείου.
  • Σχεδιάζουν και αναπτύσσουν ένα σωστό εδεσματολόγιο αρτοποιείου ή ζαχαροπλαστείου και να αξιολογούν την επίδρασής του, τόσο στο κόστος παραγωγής, όσο και στην κερδοφορία της επιχείρησης.
  • Αναγνωρίζουν τη σπουδαιότητα της τεχνολογίας υλικών, της επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων και της ποιότητας στην παραγωγή εδεσμάτων.
  • Παρασκευάζουν κλασσικά ή σύγχρονα ψωμιά, αρτοποιήματα και γλυκά.
  • Κατέχουν βασικές γνώσεις στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και των λειτουργιών μιας επιχείρησης.
  • Αφομοιώσουν μια ποιοτική κουλτούρα και παραγωγής εδεσμάτων με σκοπό να παράσχουν άριστη εξυπηρέτηση στους πελάτες.

BAKER - Σκοπός Προγράμματος

Το πρόγραμμα Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική εισάγει τους/τις σπουδαστές/-ριες στις βασικές επαγγελματικές γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που απαιτούνται για να ξεκινήσουν την καριέρα τους σε βασικές θέσεις εργασίας.

Οι σπουδαστές/-ριες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την επαγγελματική ικανότητα να παρασκευάζουν και να παρουσιάζουν προϊόντα Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής, εφαρμόζοντας βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, της επιστήμης και τεχνολογίας των υλικών και μεθόδων παραγωγής, καθώς επίσης και τις διάφορες επιχειρησιακές λειτουργίες ενός Αρτοποιείου ή Ζαχαροπλαστείου.

Παράλληλα, οι σπουδαστές/-ριες θα γνωρίσουν όλες τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς και τις τελευταίες εξελίξεις της βιομηχανίας, αποκομίζοντας σημαντική εργασιακή εμπειρία μέσα από την πρακτική εξάσκηση τους.

BAKER - Προσδοκώμενα Μαθησιακά Αποτελέσματα

Κωδικός
Περιγραφή
 
Γνώση και Κατανόηση
LO: 01 Εξηγούν τις επαγγελματικές έννοιες, διαδικασίες και τεχνικές στην παραγωγή ειδών αρτοποιίας ή ζαχαροπλαστείου.
LO: 02 Αναπαράγουν βασικές επαγγελματικές αρχές και ποιοτικά κριτήρια στην παραγωγική διαδικασία.
LO: 03 Αναγνωρίζουν το ευρύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον και τις λειτουργίες ενός αρτοποιείου ή ζαχαροπλαστείου.
 
Τεχνικές Δεξιότητες
LO: 04 Αναπτύξουν επαγγελματικές και τεχνικές δεξιότητες και ικανότητες στην παραγωγική διαδικασία ενός αρτοποιείου ή ζαχαροπλαστείου.
LO: 05 Εφαρμόζουν καλές επαγγελματικές πρακτικές και τεχνικές για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής διαφόρων ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.
LO: 06 Λαμβάνουν αποφάσεις και επιλύουν προβλήματα, χρησιμοποιώντας επαγγελματικές ιδέες, μεθόδους και τεχνικές για την εξασφάλιση προτύπων ποιότητας.
 
Επαγγελματικές Ικανότητες
LO: 07 Υιοθετούν τη σωστή επαγγελματική κουλτούρα, δεξιότητες και ικανότητες που απαιτούνται για την αφετηρία της σταδιοδρομίας τους.
LO: 08 Εφαρμόζουν τη νέα μάθηση και αντιμετωπίζουν τις μεταβαλλόμενες συνθήκες που προκύπτουν από τις λειτουργίες και την παραγωγή ενός αρτοποιείου ή ζαχαροπλαστείου.
LO: 09 Συμμετέχουν στην απόκτηση πρακτική και επαγγελματικής εμπειρίας σε αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία.

BAKER - Μαθησιακοί Στόχοι Προγράμματος

Με το τέλος του προγράμματος ο/η σπουδαστής/-τρια θα είναι σε θέση:
  • Να αναπτύξει επαγγελματικές και τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες στην αρτοποιία και ζαχαροπλαστική τέχνη.
  • Να εφαρμόζει τις σωστές διαδικασίες, μεθόδους και τεχνικές παραγωγής και διάθεσης προϊόντων βάσει ποιοτικών προδιαγραφών και κριτηρίων.
  • Να λαμβάνει αποφάσεις και να επιλύει προβλήματα μέσα σε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον.
  • Να εφαρμόζει διάφορες τεχνικές επαγγελματικής εξυπηρέτησης και να προωθεί την ομαδική εργασία στον χώρο εργασίας.
  • Να προσαρμόζεται στις ανάγκες των διαφόρων λειτουργιών μιας επιχείρησης και τις εξελίξεις της βιομηχανίας.
  • Να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις απαιτήσεις και τους κανονισμούς της αγοράς σε προϊόντα αρτοποιίας ή ζαχαροπλαστικής.

Είσοδος (κινητές συσκευές)